Povrat


Mogu li dobiti povraćaj novca?
Ako je potrebno, imate 7 dana nakon prijema artikla da zatražite povraćaj novca i dogovorite da se predmet vrati. Razlozi za traženje povraćaja uključuju prijem oštećenog artikla, prijem pogrešnog artikla ili artikal nije kako sto se očekivalo. Artikal mora biti u originalnom stanju, odnosno neoštećen, sa pratećom dokumentacijom i u originalnom pakovanju. Navedite razloge za vraćanje.

Kako da dobijem povraćaj novca?
Ako ste primili artikal, preporučuje se da odmah kontaktirate prodavca kako biste dogovorili kako i gde da vratite artikl i druge detalje u vezi sa povraćajem novca.

U kom trenutku mogu da zatražim povraćaj novca?
Možete zatražiti povraćaj novca čim platite porudžbinu, do 7 dana nakon što ste primili porudžbinu.

Kako mogu da kontaktiram prodavca?
Preporučljuje se da prodavaca kontaktirate putem e-maila, ili na isti način kao prilikom naručivanja artikla. Po prijemu pošiljke možete da videti adresu i kontaktne podatke prodavca odgovornog za isporuku tog artikla. Takođe, ako je potrebno, možete posetiti sajt prodavca na SerbianaArt-u da vidite da li su naveli alternativne kontakt informacije, kao što je broj telefona.

Da li mi se refundiraju celokupni troškovi isporuke?
Ako vam prodavac još nije isporučio artikal i ako nije imao troškove pripreme paketa za isporuku, onda bi vam troškovi slanja trebali biti refundirani. U suprotnom, prodavac odlučuje da li će vam refundirati celokupne troškove slanja ili ne. Ovo je nešto što biste, kao kupac, mogli da dogovorite sa prodavcem.

Da li da pošaljem predmet nazad u SerbianaArt ili da ga pošaljem prodavcu?
Morate vratiti predmet prodavcu. Prodavac je odgovoran za isporuku artikla kao i za povraćaj novca. Molimo kontaktirajte prodavca kako biste dobili adresu na koju da vratite artikal.

Da li prvo treba da pošaljem predmet nazad prodavcu da bih dobio povraćaj novca?
Da.   Morate vratiti artikl prodavcu kako bi on mogao da obradi povraćaj novca. Obavezno dostavite prodavcu broj za praćenje pošiljke. Broj za praćenje omogućava vama i prodavcu da pratite pošiljku, kao i pružanje dokaza o pošiljci koju vraćate.

Da li treba da dobijem broj za praćenje povratne pošiljke?
Da.   Obavezno dostavite prodavcu broj za praćenje pošiljke koju vraćate. Broj za praćenje omogućava vama i prodavcu da u svakom trenutku znate gde se pošiljka nalazi, kao i za pružanje dokaza o pošiljci. SerbianaArt takođe može zatražiti informacije o praćenju u slučaju spora ili drugih sličnih okolnosti.

Da li mi prodavac odmah vraća novca čim ga kontaktiram ili prodavacu moram prvo da vratim artikal?
Na prodavcu je da li će odmah izvršiti povraćaj novca ili će sačekati dok ne dobiju artikl nazad. U svakom slučaju, prodavac se podstiče da izvrši povraćaj novca što je pre moguće.

Koje informacije treba da uključim uz artikl koji vraćam?
Obavezno uključite dovoljno informacija uz artikal koji vraćate kako bi prodavao, kada se vrati vaš predmet, znao ko je poslao i odakle je stigla posiljka. Kopija originalnog računa ili jednostavno broj naloga bi trebalo da bude dovoljno. Takođe, obavezno dostavite prodavca broj za praćenje povratne pošiljke. Broj za praćenje omogućava vama i prodavcu da pratite povratnu pošiljku, kao i za pružanje dokaza o pošiljci.

Da li mi se nadoknađuju troškovi slanja artikla nazad prodavcu?
Prodavac nije u obavezi da vam nadoknadi troškove vezane za slanje artikla nazad. Međutim, ovo je nešto što biste, kao kupac, mogli da dogovorite sa prodavcem.

Koliko je vremena potrebno da dobijete povraćaj novca?
Kada prodavac obradi povraćaj novac, novac će biti odmah vraćen na vaš PayPal nalog ili platnu karticu.

Prodavac odbija da mi vrati novac, šta sad?
Molimo pogledajte odeljak Problemi sa prodavcem.