Informacije o artiklu

Zlatna Ribica: Sloboda i Opstanak

 

Kao umetnica koja je stvorila ovo delo, želim da vam prenesem inspiraciju i duboku simboliku iza slike "Zlatna Ribica". Na prvi pogled, vidimo zlatnu ribicu koja pliva ka površini vode, okružena svetlucavim zlatnim krljuštima koja reflektuju svetlost na način koji naglašava njenu eleganciju i snagu. U pozadini, ribarska mreža se pruža kao tihi pretnji, simbolizujući opasnosti i izazove s kojima se suočavamo u životu.

 

Zlatna Ribica kao Simbolika

 

Zlatna ribica nije samo običan akvarijumski ljubimac; ona nosi duboko ukorenjenu simboliku u mnogim kulturama. Često se povezuje sa srećom, prosperitetom i ispunjenjem želja. U ovom delu, zlatna ribica simbolizuje nadu i slobodu. Uprkos opasnostima koje je okružuju, ona pliva prema površini, ka svetlosti i slobodi. Zlatne krljušti, pažljivo zalepljene na platnu, daju ribici trodimenzionalni izgled i dodaju osećaj luksuza i vrednosti.

 

Ribarska Mreža: Izazovi i Zamke

 

Ribarska mreža u pozadini je delikatno utkana na platnu, stvarajući kontrast između slobode ribice i zamke koja je vreba. Mreže su lepljene direktno na platno, dodajući teksturu i dubinu delu. One predstavljaju prepreke, zamke i izazove koje susrećemo na putu ka našim ciljevima. Mreža je simbol ograničenja koja društvo, situacije ili čak mi sami sebi postavljamo.

 

Tehnika i Materijali

 

Koristila sam kombinaciju akrilnih boja, zlatnih krljušti i pravih ribarskih mreža kako bih stvorila ovo delo. Krljušti su pažljivo postavljene, jedna po jedna, kako bi se stvorio efekat prirodnog svetlucanja koji podseća na pravi riblji odsjaj u vodi. Mreže su lepljene na platno i dodatno obojene da bi se stvorila iluzija dubine i realnosti.

 

Poruka Dela

 

Kroz ovu sliku, želim da podstaknem posmatrača da razmisli o sopstvenim borbama i snovima. Kao zlatna ribica, svi mi plivamo kroz život sa svojim željama i nadama, suočavajući se sa raznim izazovima. Ribarska mreža je podsetnik na te prepreke, ali i na našu sposobnost da ih izbegnemo i da nastavimo ka svojim ciljevima. Sloboda, hrabrost i nada su ključne poruke koje želim da prenesem kroz ovo delo.

 

Nadam se da će ova slika inspirisati svakog posmatrača da prepozna svoju snagu i slobodu, baš kao što zlatna ribica hrabro pliva ka površini, izbegavajući mreže koje je okružuju.

 

Podelite i promovišite ovo delo

Zlatna ribica

Šifra artikla:
5080.66732
Autentičnost:
Original
Dimenzije:
60 × 50 cm
Tehnika:
Akrilik, Platno
Motiv:
Morski pejzaž
Godina izrade:
2024
Uramljeno:
Nije uramljeno
Cena:
650
Dostupnost:
Za prodaju
Molimo kontaktirajte umetnika direktno i raspitajte se o uslovima kupovine.
Ili pozovite:

+381638143884

Statistika:
Pregledano 226 puta - Poslednji posetilac IP 54.36.149.85, France (FR), dana 20.07.2024 u 13:13

Pogledaj

Umetnik VOlgArt Olga Vujčić

VOlgArt Olga Vujčić

Akrilik - Papir | 30 × 50 cm
250

VOlgArt Olga Vujčić

Akrilik - Platno | 13 × 18 cm
120

VOlgArt Olga Vujčić

Akrilik - Platno | 30 × 40 cm
300

VOlgArt Olga Vujčić

Akrilik - Platno | 40 × 40 cm
370

Pantić Minja

Akrilik - Platno | 30 × 25 cm
70

Arsenović Jelena

Akrilik - Platno | 35 × 50 cm
120 100

Delic Mirjana

Akrilik - Medijapan | 50 × 35 cm
110

Ana

Akrilik - Platno | 70 × 50 cm
185