Biografija

Moje ime je Teodora Senić i pohađam 4 razred srednje škole za likovne umjetnosti "Petar Lubarda" na Cetinju. Već od malih nogu sam pokazivala veliku ljubav i talenat za umjetnost, a ova škola mi je pružila priliku da te talente dodatno razvijem i usavršim.

U "Petru Lubardi" se bavim raznovrsnim tehnikama koje ova škola nudi. Tokom svog školovanja, imala sam priliku da radim sa raznim materijalima i medijima, uključujući crtanje, slikanje, skulpturu(glina, žica, kombinovane tehnike), grafiku,mozaik . Posebno su me fascinirale tehnike kao što su akvarel, gvaš, tuš kojim stvaram prvobitne skice za grafiku, a najvisše glina koja me je pogurala da upišem ovu školu.

Jedan od najznačajnijih aspekata mog umetničkog razvoja su bile izložbe i takmičenja na kojima sam učestvovala. Do sada sam osvojila brojne nagrade koje potvrđuju moj trud i posvećenost umetnosti. Moji radovi su bili izloženi na više grupnih izložbi, što mi je omogućilo da steknem vredna iskustva i povratne informacije od stručnjaka i publike.

Posebno bih istakla sledeće uspjehe:

1. Scenografija koju su đaci naše škole pravili u saradnji sa ostalim školama Crne Gore za operu srednje muzičke škole u Podgorici "Snežana i sedam patuljaka" 
2.Mnogobrojne nagrade i poziv da učestvujem na "The small montmartre of Bitola" '23
3. Izložba u kulturnom centru mene i mojih kolega '23 

Nisam došla do svog konačnog stila i tehnike i uživam u eksperimentisanju koje mi jako dobro ide.

teodorasenic206@gmail.com

Živi i radi: Crna Gora, ...

Teodora na SerbianaArt-u od 18.06.2024.

Slučajno odabrana dela