Biografija

Rođen 15. maja 1957. godine u Donjem Dušniku,podno Suve planine. 

Osnovnu školu završio u Paraćinu,Gimnaziju u Ćupriji, Višu školu za konzervaciju i restauraciju u Beogradu, a Likovnu akademiju 1986 u Novom Sadu. Član  УЛУС -а   od 1985. godine,kao i član Internacionalnog udruženja umetnika (  IAA AIAP UNESCO ).

Izlagao samostalno pedesetak puta ( prva samostalna izložba 1974. godine u izložbenom prostoru Doma Armije u Ćupriji ), grupno izlagao na oko 400 izložbi, učesnik velikog broja likovnih kolonija i likovnih soborovanja (oko 200 učestvovanja), kao i međunarodnim simpozijuma fine umetnosti (Slovačka, Poljska, Mađarska, Makedonija).

Dobitnik nagrade za unapredjenje kulture i za izuzetan doprinos kulturi ( Međunarodna kolonija "Krov Srbije", Leposavić ), najdraže nagrade su pohvalnica učiteljice Danilke Ristic u 4. razredu osnovne škole i prvo mesto u takmičarskom delu "Akvarel u minijaturi" na Međunarodnoj koloniji akvarela "Sava" u Bosanskom Brodu ( Republika Srpska ). 

Pored umetničkog rada bavi se grafičkim dizajnom i pedagoškim radom Otvoreni atelje - likovna škola "СРЕЋКО" za pripremanja studenata i đaka u nastavljanju školovanja iz oblasti vizualnih i likovnih umetnosti. 

Selektor i organizator tradicionalnih đačkih izložbi : "Uskrsnje jaje" (preko 30 godina), "Novogodišnje čestitke" (25 godina), "Revija šešira" (18 godina), "Đaci fotografi" (10 godina) i " Hteti, moći, znati i umeti" (10 izložbi zajedničkih i samostalnih). 

Grafički dizajnirao oko 70 knjiga, plakata, povelja i kataloga i idejno rešio 50-ak zaštitnih znakova. 

Izvajao više portreta u bronzi,realizovao više mozaika na crkvama i naslikao više ikona i radio na freskama "al-seko".

Živi i radi u Paraćinu. 

Živi i radi: Srbija, Paraćin

Srećko Zdravković na SerbianaArt-u od 01.03.2024.

Slučajno odabrana dela