Biografija

Slađana poznatija pod umetničkim alter egom Emili Sun, rođena je 1. decembra 1984. godine u Beogradu. Stručna je pravnica, ali i umetnica koja voli da istražuje kreativnost u sebi i u drugima. Večno traga za zahvalnošću u inat svim razlikama, a kao najdraže strasti ističe pisanje i umetnost. Pokrenula je nekoliko blogova i uspešnih edukativnih projekata za mlade.

Njena prva knjiga, „Šaputanje sazvežđaˮ, zbirka je pesama, priča i posveta – tajnih poruka duše za svakog ko se istinski raduje životu. Slađana ilustruje najdraža sazvežđa ljubavi za one koje voli i poštuje, jer smatra da je istinski naše samo ono što darujemo. Poput interaktivne i zabavne igre, njene ilustracije pozivaju čitaoce da ih oboje, crtaju i dožive svaki put drugačije.

Stih & Art projekat - Umetnost kroz inspiraciju, je osmislila kako bi njeni pratioci kroz lični izraz, recitaciju i ilustrovanje, izgradili nove veštine i kreirali unikatne radove. Samostalnu virtuelnu izložbu slika „Šaputanje sazvežđa” namenila je kao poklon svojim čitaocima na veb-sajtu Artsteps.Učestvovala je na nekoliko grupnih izložbi gde je predstavila svoje slike i ilustracije u više formata za ljubitelje umetnosti.

Posebno ceni i osmišljava zanimljive i originalne sadržaje koji podstiču kreativnost i razigranost ljudskog duha uz koncept izobilja kroz lajtmotiv slike, ilustracije, knjige, izložbe i radionice.

Sledi lični životni moto  da sve što VEDRO SRCE POŽELI TO VREDNI UM I OSTVARI.

Živi i radi: Srbija, Beograd

Emili Sun na SerbianaArt-u od 07.01.2023.

Slučajno odabrana dela